Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu

Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurduğu bildirildi.

Bloomberg News'in konuyla ilgili bilgi sahibi iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Türkiye Perşembe günü itibariyle ithalat ve ihracat dahil olmak üzere İsrail ile tüm ticareti durdurdu.

İsrail Dışişleri Bakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in ithalat ve ihracat kapılarını kapatarak anlaşmaları ihlal ettiğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz X'te yaptığı açıklamada "Türk halkının ve işadamlarının çıkarlarını hiçe sayan ve uluslararası ticaret anlaşmalarını görmezden gelen bir diktatör işte böyle davranır" dedi.

Katz, Dışişleri Bakanlığı'na Türkiye ile ticarette yerel üretim ve diğer ülkelerden ithalata odaklanan alternatifler yaratılması için çalışma talimatı verdiğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre, iki ülke arasındaki ticaret 2023 yılında 6.8 milyar dolar değerindeydi ve bunun yüzde 76'sını Türkiye'nin ihracatı oluşturuyordu.

Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin durdurulduğu haberlerinin kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından Ticaret Bakanlığı haberi doğrulayan bir açıklamada bulundu.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur.

İsrail hükümeti, Gazze'ye kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacak."

t1.jpg

t2.jpg

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum