Burkina Faso'da darbe içinde darbe

Burkina Faso'da darbe içinde darbe

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da bir darbe daha gerçekleştirildi.

Askeri cunta tarafından idare edilen Burkina Faso'da yeni bir askeri darbe tertip edildi.

Dün ülkede asker sokaklara çıkmış ve çeşitli yolları kapatmıştı.

Gün içerisinde yaşanan gerilim, gece saatlerinde askeri darbenin ilanına kadar devam etti.

Devlet televizyonunda konuşan bir grup asker, yönetimin devrildiğini, geçiş hükümetinin feshedildiğini ve anayasanın askıya alındığını ifade etti. Böylece ülkedeki cunta yönetimi devrilmiş ve ülkenin başına yeni bir cunta gelmiş oldu.

Darbe bildirisini Yüzbaşı İbrahim Traore okudu. Ülkede bu yılın başındaki darbede de yer alan Traore'nin okuduğu bildiride, ülkenin başındaki Paul-Henri Sandaogo Damiba'nın yönetiminden memnun olunmadığı ve Damiba'nın süreci iyi idare edemediği belirtildi.

Darbenin ardından da ülkenin başına Yüzbaşı Traore'nin geçeceği ifade ediliyor. Darbenin ardında daha yüksek rütbeli subayların olduğu ancak ismen Traore'nin ön plana çıkarıldığı öne sürülüyor. Ocak ayındaki darbeyi gerçekleştiren Damiba da darbe sırasında yarbay rütbesindeydi.

Ülkede 24 Ocak’ta Yarbay Paul Henry Damiba liderliğinde bir grup asker darbe gerçekleştirmiş, Damiba ardından ülkenin başına geçmişti.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum