Çavuşoğlu: Rusya ve Ukrayna'yı Antalya'da görüştürmek istiyoruz

Çavuşoğlu: Rusya ve Ukrayna'yı Antalya'da görüştürmek istiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin olarak, "Savaşın başlamasından önce her iki dışişleri bakanını da Antalya'da bir araya getirmeyi planlıyorduk. Ukraynalılar bu savaş ortamında gelebilirler mi bilmiyorum. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Antalya'ya geleceğini teyit etti. İki tarafı da bakanlar düzeyinde bir araya getirmeyi temenni ederiz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye "hava sahasının açık olmasının stratejik ve insani bakımdan önemli olduğunu" söyledi.

Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Toplantıya NATO üyesi olmayan ama ortağımız olan ülkeler de katıldı, İsveç ve Finlandiya. İkili görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye'nin izlediği kararlı ve dengeli politika, savaşın başlamasından önceki çabalar ve sonrasındaki çabalar vurgulandı. Her iki tarafla diyalog kurabilen nadir ülkelerden birisi olduğumuz da muhataplarımız dile getirdi. İnsani koridorların açılması elzem ama bu savaşın daha fazla sürmemesi için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz

Savaşın başlamasından önce her iki dışişleri bakanını da Antalya'da bir araya getirmeyi planlıyorduk. Şimdi Ukraynalılar bu savaş ortamında gelebilirler mi bilmiyorum ama Zelenski, Kuleba Antalya Diplomasi Forumu'na katılımı teyit etmişti. Rusya tarafında ise Lavrov teyit etti. Lavrov ile dün mesajlaştık, sadece telefon görüşmesi değil herkes yoğun olduğu için mesajlarla da iletişim kuruyoruz, Antalya'ya geleceğini tekrar teyit etti. Umarım ateşkes olur. Ruslarla bu form marjında görüşmek isteyen müttefikler de var."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.