Cezayir'de İslami Selamet Cephesi liderlerine operasyon

Cezayir'de İslami Selamet Cephesi liderlerine operasyon

Cezayir'de yasaklı İslami Selamet Cephesi'nin lider isimleri düzenlenen baskınlarda gözaltına alındı.

Cezayir güvenlik güçlerinin 1 Ekim günü, yasaklı İslami Selamet Cephesi (FIS) grubu üyelerini, Cezayir'in "siyasi çıkmaza" girdiğini ve bunun ülke için bir "tehdit" olduğunu belirten bir bildiri yayınlamalarının ardından gözaltına aldığı bildirildi.

The New Arab'ın Arabi21 sitesinden aktardığı habere göre gözaltına alınanlar arasında grubun sözcülerinden Ali Bin Hacer, önde gelen ideologlardan Ahmed Zavi ve aktivist Mebruk Saadi ve Türkmen Nasreddin de bulunuyor.

Bildiride Cezayirlilerle diyalog kurulması ve insan hakları ihlallerine son verilmesi gibi talepler yer alıyordu. Cezayir'in şu anda "gereksiz trajediler" yaşadığı belirtiliyor ve bunun sebebinin "yönetici elitin sınırsız açgözlülüğü, yanlış politikalar ve bencilliğin yol açtığı keskin bölünmeler" olduğu ifade ediliyordu.

Bildiride ayrıca "boğucu bir siyasi kriz, özgürlüklerin kısıtlanması, artan yoksulluk ve umutsuzluğun gençleri ülkeyi terk etmeye ittiği" belirtiliyordu.

FIS'in geçmiş dönemdeki liderlerinden Ali Belhac gözaltıları kınayarak FIS liderlerinin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.