CHP lideri Özgür Özel: Hamas'ın 7 Ekim saldırısı terör eylemidir

CHP lideri Özgür Özel: Hamas'ın 7 Ekim saldırısı terör eylemidir

CHP lideri Özgür Özel, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nu "terör eylemi" olarak nitelendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir programda Filistin'de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail'in saldırılarını kınayan Özel, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nu da "terör eylemi" olarak nitelendirdi.

İzmir'in Bornova ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan iftar çadırındaki programa katılan Özel şu ifadelerin kullandı:

"Bundan birkaç ay önce Hamas'ın bir gece yaptığı saldırılara cevaben, İsrail dur durak dinlemeden Filistinlileri çocuk, kadın ayırmadan on binlerce Filistinli'nin canına kıydı. Ramazan ayındayız, iyilik ayındayız, barış ayındayız. Ramazanın başta İslam coğrafyasına, bütün dünyaya, Türkiye'ye barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederken bir kez daha İsrail'i yaptığı saldırılardan dolayı kınıyorum ve saldırılarını sona erdirmeye çağırıyorum."

Özel, Hamas'ın saldırılarını "terör eylemi" olarak niteleyerek şunları söyledi:

"Filistin meselesi Cumhuriyet Halk Partisi için yeni bir mesele değildir. Bülent Ecevit'in, Filistin Kurtuluş Örgütü Lideri Yaser Arafat'la lideriyle ortaya koyduğu dayanışma, Başbakanlık döneminde gösterdiği dayanışma ve parti lideri olarak gösterdiği dayanışma hepimizin hafızalarındadır. Bir yandan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı, bir gece Hamas suçsuz İsraililere saldırıda bulunduğunda o saldırıyı kınadığımız için 'Efendim Özgür Özel Hamas'ın yaptığı saldırılara terör saldırısı diyor'. Kim yaparsa yapsın, suçsuz insanlara gece yarası saldırmak terör saldırısıdır. Hamas'ın yaptığı terör eylemidir, İsrail'in ondan sonra yaptıkları devlet terörüdür. Soykırıma varan işlerdir, ikisini de kınıyorum."

Öte yandan Mahmud Abbas'ı Ramallah'ta 15 Nisan tarihinde ziyaret edeceğini aktaran Özel "Hamas ile değil ancak Mahmut Abbas'la Ramallah'ta görüşeceğim. Filistin meselesi, Filistin'e barış gelmesi, 1969 sınırlarında bir bağımsız Filistin Devleti’nin yeniden kurulması, Doğu Kudüs'ün başkenti olması ve Kudüs'ün kutsal bütün dinler açısından durumuna uygun şekilde bir barış kenti olarak Birleşmiş Milletler güvencesine alınmasını savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz." dedi.

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum