Çin ile BAE Doğu Türkistan'da ortak hava tatbikatı gerçekleştirecek

Çin ile BAE Doğu Türkistan'da ortak hava tatbikatı gerçekleştirecek

Çin Savunma Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri ile ağustos ayında Doğu Türkistan'da ortak hava tatbikatı düzenleyeceklerini duyurdu.

Çin Savunma Bakanlığı, ağustos ayında ilk kez Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile birlikte ortak hava tatbikatı düzenleneceğini duyurdu.

Sputnik'in haberine göre, Çin Savunma Bakanlığı, iki ülkenin hava kuvvetlerinin ağustos ayında ilk kez ortak hava tatbikatı düzenleyeceğini açıkladı.

Çin ve BAE hava kuvvetlerinin ortak hava tatbikatının, iki tarafın yıllık plan ve anlaşmalarına uygun bir şekilde ağustos ayında Doğu Türkistan'da gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, “Bu tatbikat, Çin ve BAE hava kuvvetlerinin ilk ortak tatbikatı olacak. Tatbikat, iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki uygulama paylaşımını ve işbirliğini derinleştirmeyi, ayrıca karşılıklı anlayışı ve karşılıklı güveni güçlendirmeyi amaçlıyor” ifadeleri kullanıldı.

Çin'in birçok askeri tatbikatı için ülkedeki Çinli nüfusun yaşadığı ana bölgelerden uzaktaki Doğu Türkistan'ı kullandığı biliniyor.

Bölgede geçmişte nükleer bombalar başta olmak üzere çeşitli silahların da test edildiği ifade ediliyordu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum