Cömertliğiyle tanınan Gazze'nin meşhur künefecisi İsrail saldırılarısında hayatını kaybetti

Cömertliğiyle tanınan Gazze'nin meşhur künefecisi İsrail saldırılarısında hayatını kaybetti

Ebu Şadi'nin 20'den fazla çocuğu ve torunu vardı. Bunların çoğu üniversite eğitimini tamamlamış ama yine de aile mesleği olan tatlı yapıp satma işine yardım ediyorlar.

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı, büyük çoğunluğu sivil olmak üzere binlerce Filistinlinin ölümüne neden olmaya devam ediyor.

Bütün aileler yok oldu ve enkaz altında kalan cesetlerin sayısı göz önüne alındığında ölü sayısının tahmin edilenin çok daha üzerinde olacağı kesin.

Şimdiye kadar ölenler arasında oyun yazarları, yazarlar ve genç gazeteciler de vardı.

Yakın zamanda ölen Filistinlilerden biri de, 3 Kasım'da İsrail hava saldırısında yaşamını yitiren 64 yaşındaki pastane şefi Ebu Şadi, gerçek adıyla Mesud el Kutati'dir.

Ebu Şadi, şerbet ve peynirle hazırlanan hamur işinden yapılan popüler Filistin tatlısı künefeyi imal eden meşhur bir dükkanın sahibiydi.

Ebu Şadi, on yıl süren tatlıcılık kariyeri boyunca cömertliğinin yanı sıra hamur işlerinin lezzetiyle de ün kazandı.

Gazze'deki Filistinliler arasında, yerel halka indirimli fiyatlarla ve ödeme gücü olmayanlara ücretsiz künefe sunduğu için "Yoksulların Babası" lakabını aldı.

Gazze'nin doğusundaki El Zeytun mahallesinde yaşayan Ebu Şadi'nin dükkanının sloganı "Bırakın yoksullar yesin" di.

Emektar pastacı 50 yıldır burada çalışıyordu ve ürünleri hafta sonları ve akşamları uzun müşteri kuyrukları oluşturuyordu.

Ebu Şadi'nin bir İsrail saldırısında hayatını kaybetmesi, işgal ve savaşın Gazze halkına yaşattığı şiddetle ilk karşılaşması değildi.

Birinci İntifada sırasında -İsrail işgaline karşı Filistin ayaklanması- 1987 ve 1993 yılları arasında, pastacının satış yaptığı küçük kamyon İsrail güçleri tarafından ateşe verilmişti.

Yine de Gazze'nin en önemli künefecilerinden biri olarak kendini göstermeye devam etti, medya kuruluşlarında haber oldu ve bölge halkının hayranlığını kazandı.

Ebu Şadi'yi yakından tanıyan Filistinli araştırmacı Abdalhadi Alicla, eskiden Twitter olarak bilinen X'te akrabası hakkında şunları yazdı:

"Kuzenimin eşi Ebu Şadi, Gazze'nin en ünlü künefecilerinden biri olarak tanınırdı. Geçen yıl geceleri Selahaddin caddesindeki dükkanının önündeki kuyruk çok uzardı. Onun künefesi sadece lezzetli ve otantik değil aynı zamanda uygun fiyatlıydı."

Ebu Şadi'nin 20'den fazla çocuğu ve torunu vardı. Bunların çoğu üniversite eğitimini tamamlamış ama yine de aile mesleği olan tatlı yapıp satma işine yardım ediyorlar.

Ebu Şadi bir röportajında "Çocuklarım eğitimli: Şadi İngilizce öğretmeni, Muhammed mimar, Ahmed eczacı ama onlara tatlı yapmayı da öğretiyorum ve onlar da işime yardım ediyor" demişti.

Röportajda, "Bana neden 'yoksulların babası' deniyor? Çünkü kuzeyden güneye, doğudan batıya herkes beni tanır, Refah'a gidip Ebu Şadi'yi sorsanız bile yerimi bilirler" diyerek Gazze'deki popülerliğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum