Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Türkmenistan'da Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov ve eski Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Zirvesi’ne iştirak etmek üzere gittiği Türkmenistan’ın Türkmenbaşı kentine ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan Türkmenbaşı Uluslararası Havalimanı’nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral ile diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ziyaretinde eşi Emine Erdoğan ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un da eşlik ettiği bildirildi.

Erdoğan Türkmenistan’da ikili temasları kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov ile görüştü.

İkilinin baş başa bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Erdoğan ayrıca Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı, eski Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

2022-12-13-turkmenistan-022.jpg

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.