Cumhurbaşkanı Erdoğan Yahudilerin Hamursuz Bayramı'nı kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yahudilerin Hamursuz Bayramı'nı kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yahudi vatandaşların Hamursuz Bayramı'nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hamursuz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj, Cumhurbaşkanlığının sosyal medya hesabından paylaşıldı

Hamursuz Bayramı vesilesiyle Yahudi vatandaşları en kalbi duygularla tebrik ettiğini belirten Erdoğan, mesajında şunları ifade etti:

"Yüzyıllardır aynı toprağı paylaştığımız, ülkemizin gelişimine her alanda büyük katkı sağlayan Musevi vatandaşlarımızın barış, güven ve huzur içinde yaşamaları, ülkemizin beraberliğinin teminatıdır. 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi karşısında aziz milletimiz omuz omuza vererek her zorluğun üstesinden gelebileceğini bir kez daha göstermiştir. Depremin ilk anlarından itibaren dayanışma ruhu içerisinde hareket eden Musevi vatandaşlarımız da takdire şayan bir duruş sergilemişlerdir. 85 milyon olarak birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bu hassasiyetlerinden dolayı tüm Musevi vatandaşlarımı tebrik ediyorum."

Hamursuz Bayramı nedir?

Pesah, Fısıh veya Hamursuz Bayramı bir Yahudi bayramı ve festivalidir. Mısır’da kölelikten kurtarılan Antik İsraillilerin göç hikayesini anar. Pesah, Yahudi takvimindeki Nisan ayının 15. günü başlar, bu tarih Kuzey Yarım Küre’de bahara denk gelir ve bayram 7 veya 8 gün kutlanır.

Yahudi bayramları arasında en çok kutlanan bayramlardan biridir. (Kaynak)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum