Deprem bölgesinden son veriler: 173 bin bina yıkık ya da ağır hasarlı

Deprem bölgesinden son veriler: 173 bin bina yıkık ya da ağır hasarlı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki 173 bin binanın ağır hasarlı ve yıkık olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Malatya'da incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Bakan Kurum, Türkiye’de 1 milyon 316 bin binada hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, 173 bin binanın ağır hasarlı, yıkık ya da acil yıkılacak olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Depremden etkilenen illerde esnaf için geçici iş yerleri kurulacağını belirten Kurum, "AFAD koordinasyonunda nasıl geçici barınma alanları kuruyorsak esnafımız için de geçici iş yerlerinin kurulumunu yapmaya başlıyoruz" dedi.

Kurum, TOKİ eliyle Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ilk etapta yapılacak 855 konut için inşaat çalışmalarının başladığını bildirdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.