Dışişleri Bakanı Fidan, Çinli mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Çinli mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü.

Wang’ın ülkedeki temasları, Çinli bir yetkilinin 2021’den bu yana Türkiye’ye yaptığı en üst düzey ziyaret olarak öne çıkıyor.

Hakan Fidan ile bir araya gelen Wang’in daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşebileceği belirtiliyor.

25 Haziran’dan beri hiçbir şekilde kamuoyu önüne çıkmayan Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang' dün görevden alınmış ve yerine Wang getirilmişti.

Çin’de dış ilişkiler konusunda asıl yetkili ve politika belirleyici organ olan ve ülkenin lider Şi Jinping’in Başkanlık ettiği Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Dış İlişkiler Komisyonu’nun direktörü olan eski Dışişleri bakanı Wang Yi, geçen ekim ayında yapılan ÇKP’nin 20.Kongresi’nde politbüro üyeliğine de seçilmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning yaptığı açıklamada “Kuşak Yol ibirliği ve Çin-Türkiye stratejik iş birliği ilişkilerini aktif bir şekilde geliştirmeyi amaçladıklarını" söyledi.

Kaynak: T24, Ajanslar

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.