Dışişleri Bakanı Fidan: Yunanistan ile yeni bir döneme girdik

Dışişleri Bakanı Fidan: Yunanistan ile yeni bir döneme girdik

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşmelerde bulunmak üzere bugün Ankara'ya geldi.

İki bakan, bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı görüşmeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.

Görüşmede ikili ilişkilerin ele alındığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in New York'ta gerçekleştirmesi planlanan görüşme için zemin hazırlandığı ifade edildi.

Haber7'nin aktardığı habere göre, ikili daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Hakan Fidan şu ifadeleri kullandı:

"İki hafta sonra Cumhurbaşkanımız ile Yunanistan Başbakanı, BM Genel Kurulunda bir araya gelecekler. 

Yunanistan ile yeni ve olumlu bir döneme girdik.

Sorunların çözümüne yeni yaklaşımlar getirme konusunda hemfikir olduk. Kıbrıs meselesi konusunda da mevkidaşımla görüş alışverişinde bulunduk. İki garantör ülke olarak görüşmeye devam edeceğiz.

Terörle mücadele komşumuzdan etkin işbirliği bekliyoruz."

Yunan Bakan Yerapetritis ise şunları söyledi: 

"Açık diyalog kanalları sayesinde krizleri bertaraf etme konusunda çok daha hızlı hareket edebiliyoruz.

Özellikle BM ilkeleri çerçevesinde, ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkiler çerçevesinde sorunlarımızı, görüş ayrılıklarımızı giderebiliriz diye düşünüyorum. Karşılıklı olarak birlikte yaşamayı başarabiliriz.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Miçotakis New York'ta 18 Eylül'de bir görüşme gerçekleştirecekler. Bunun akabinde 7 yıl aradan sonra bu yıl bitmeden yüksek düzeyli iş birliği toplantısının gerçekleşmesini planlıyoruz.

Kıbrıs gibi, Türkiye’nin AB yönelimi gibi, göçmen konusu gibi konular ele alındı. Kritik olan adım görüşmelerin bir an önce başlaması; Yunanistan uzun yıllardır Türkiye’nin AB yönelimi desteklemektedir."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.