Dolar 7.12 lira seviyesini aştı

Dolar 7.12 lira seviyesini aştı

Dün 7.10'u aşan dolar/TL kuru, bugün piyasaların açılmasıyla birlikte 7.12'nin üzerine tırmandı. Euro/TL ise 7.70'i geçti.

Ekonomilerin açılmasına yönelik atılan adımlar küresel piyasalarda iyimserliği desteklemeye devam ediyor. ABD borsaları dünü yüzde 1 civarı primli kapattıktan sonra bu sabah itibarıyla ABD vadelilerde hafif artıda seyrediyor. Asya borsalarının genelinde de yükselişler dikkat çekiyor. Asya'da Çin ve Güney Kore borsaları tatilden dönerken; Japonya bugün de kapalı olacak.

Yükselişini sürdüren ve dün 7.10'un üzerini gören dolar/TL kuru, bu sabahki işlemlerde 7.08 düzeyinde değerlendi. Kur ilerleyen saatlerde yükselişini sürdürdü ve 7.1228'i aştı.

Sabah saatlerinde 7.67'den el değiştiren Euro/TL, 7.70'in üzerine tırmandı. 

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın uluslararası yatırımcılarla düzenleyeceği telekonferans piyasalar tarafından yakından izlenecek. Telekonferansın saat 16:00'da başlayacağı açıklandı. 

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.