Dolar/TL 7,87 ile yeni rekorunu kırdı

Dolar/TL 7,87 ile yeni rekorunu kırdı

Türk lirası, tarihinin en büyük değer kaybını yaşadığı bugünlerde yeni bir dip seviyesini gördü.

Türk Lirası güne ABD Doları karşısında hızlı değer kaybıyla başladı ve kur 7,87 seviyesini aşarak yeni tarihi zirvesini gördü.

Reuters haber ajansı, Dağlık Karabağ’daki çatışmaların devam etmesinin yanı sıra Ankara’nın gelecek hafta Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemlerini test edeceği yönündeki haberlerin de TL üzerindeki baskıyı artırdığını aktarıyor.

ABD, S-400’lerin aktif hale getirilmesi halinde Ankara’ya yönelik yaptırımların uygulanabileceğini ifade etmişti.

ABD’de Başkan Donald Trump’ın koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik zorlukları hafifletmek adına üzerinde çalışılan teşvik paketi görüşmelerini de 3 Kasım’daki seçimlerden sonrasına ertelemiş olması, Dolar’ın dünya genelinde değerlenmesine yol açmış durumda.

Euro ve sterlinde de zirve var

Euro da yeniden zirveyi gördü. Dün en yüksek 9.20 TL seviyesine yükselen Euro, bu sabah piyasalarda 9.1547 TL ile açıldı. Euro, gördüğü en yüksek seviye olan 9.2481 TL’ye kadar tırmandı.

Sterlin ise hala çift haneli rakamlarda. 10.1531 TL’ye kadar çıkarak zirve yapan sterlin, şu dakikalarda 10.12-10.13 TL arasında işlem görüyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.