El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'ye ait ses kaydı yayınlandı

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'ye ait ses kaydı yayınlandı

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'ye ait olduğu belirtilen bir ses kaydı yayınlandığı bildirildi.

El Kaide'nin ABD tarafından öldürüldüğü açıklanan lideri Eymen ez Zevahiri'ye ait olduğu belirtilen bir ses kaydı geçtiğimiz gün El Kaide'nin resmi yayın organı As-Sahab tarafından servis edildi.

"Peygamberin Sancağı Altındaki Hindistan Şehitleri" isimli 35 dakikalık kayıtta Zevahiri'nin El Kaide'nin üst düzey isimlerinden biri olan ve Ocak 2015 tarihinde ABD hava saldırısında öldürülen Kari İmran'dan bahsettiği anlaşılıyor.

El Kaide lideri Zevahiri'nin kayıtta övgüyle bahsettiği Kari İmran'ın Pakistan'a bağlı kabile bölgelerinden Veziristan'da eğitim kampının olduğu biliniyordu.

Ancak ses kaydının dolaşıma sokulduğu içerikte El Kaide liderinin hayatta olduğunu ispat edebilecek herhangi bir ifade bulunmadığı gibi öldürüldüğünü belirten de bir açıklama yer almıyor.

12-009.jpg

Kayıtta El Kaide lideri Zevahiri, hayatta olduğunu kanıtlayacak güncel herhangi bir olaya da atıfta bulunmuyor.

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in 2011 yılında Pakistan'da ABD tarafından düzenlenen bir operasyonda öldürülmesinin ardından yeni lider olarak seçilen Zevahiri'nin 31 Temmuz 2022'de Afganistan'ın başkenti Kabil'de ABD'ye ait silahlı insansız hava araçlarıyla düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğü açıklanmıştı.

ABD'ye ait bu açıklama henüz El Kaide tarafından doğrulanmış değil.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.