El Kaide Yemen'de saldırılarını artırıyor

El Kaide Yemen'de saldırılarını artırıyor

Güvenlik kaynakları ülkenin güneyinde yaşanan çatışmada silahlı milislerden 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamda, Çarşamba gecesi ülkenin güneyindeki Ebyen vilayetinde ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi'ne bağlı güçler ile El Kaide'ye bağlı grup arasında çatışma çıktı.

Ebyen Emniyet Müdürlüğü, Güney Geçiş Konseyi'ne bağlı güçlerle El Kaide arasındaki çatışmalarda 5 askerin öldüğünü, diğer üçünün de yaralandığını açıkladı.

Çatışmada El Kaide'ye bağlı silahlı gruptan kimsenin ölüp yaralandığı bilinmiyor.

Güney Geçiş Konseyi, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından destekleniyor ve Yemen'in güneyinin büyük bölümünü kontrol altında tutuyor.

Yemen'in uluslararası arenada tanınan hükümetiyle anlaşmazlık içinde olan Güney Geçiş Konseyi, birçok kez 1967-1990 yılları arasında olduğu gibi Yemen'in bölünmesi gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Arap Yarımadası El Kaidesi

Arap Yarımadası El Kaidesi (AQAP) Ebyen vilayetinde aktif olarak varlık göstermesinin yanında düzenli olarak Yemen güçlerine karşı pusular düzenliyor.

Geçtiğimiz Pazar günü Güney Geçiş Konseyi'ne bağlı bir grup asker daha Şebva bölgesinde el yapımı patlayıcı saldırına uğramış, en az 4 asker hayatını kaybetmişti. Bu saldırıdan da El Kaide sorumlu tutulmuştu.

Yemen'de savaş

Yemen'deki savaş 2014 yılında İran destekli Husilerin başkent Sana'yı ve ülkenin kuzeyinin büyük bölümünü ele geçirmesiyle patlak verdi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başını çektiği koalisyon 2015 yılında Yemen'e müdahalede bulunarak uluslararası alanda tanınan hükümetin saflarında savaşa dahil oldu.

Ancak BAE kısa bir süre sonra Yemen'de kendi ajandasını uygulamaya koydu ve güneydeki ayrılıkçıları desteklemeye başladı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.