Elon Musk İsrail'de

Elon Musk İsrail'de

Pazar günü İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un ofisinden yapılan açıklamada Musk'ın Herzog ile görüşeceği bildirildi.

Bir havacılık takip şirketi, Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın Pazartesi günü Tel Aviv'e indiğini ve İsrailli liderlerle internette yükselen antisemitizmi tartışmayı planladıkları bir ziyarete başladığını söyledi.

Pazar günü İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un ofisinden yapılan açıklamada Musk'ın Herzog ile görüşeceği bildirildi. İsrail medyasına göre Musk, Başbakan Binyamin Netanyahu ile de görüşecek.

Ancak Elon Musk'ın ofisinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrailli Haaretz gazetesinin havacılık uzmanı olan Avi Scharf, Musk'ı taşıyan bir uçağın sabah saatlerinde İsrail'e iniş yaptığı bilgisini paylaştı.

Netanyahu 18 Eylül'de Musk ile Kaliforniya'da bir araya gelmiş ve X'teki antisemitik içerikle ilgili haftalar süren tartışmaların ardından Musk'ı ifade özgürlüğünü korumak ve nefret söylemiyle mücadele etmek arasında bir denge kurmaya çağırmıştı.

Musk, antisemitizme ve "nefret ve çatışmayı teşvik eden" her şeye karşı olduğunu söyleyerek, X'in nefret söylemini teşvik etmeyeceğine dair önceki açıklamalarını tekrarlamıştı.

Antisemitizm olarak bilinen Yahudi karşıtlığı İsrail ile Hamas arasında yedi haftadır devam eden savaş da dahil olmak üzere, ABD'de ve dünya genelinde yükselişe geçmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum