Endonezya'da 6 yaşındaki bir çocuk depremden iki gün sonra enkazdan çıkarıldı

Endonezya'da 6 yaşındaki bir çocuk depremden iki gün sonra enkazdan çıkarıldı

Endonezya'nın afet bölgesinde devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda 6 yaşındaki bir çocuk iki gün sonra enkaz altından çıkarılarak kurtarıldı.

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde 21 Kasım'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonucu yaşamını yitiren kişilerin sayısı 271'e yükseldi.

Ulusal Afet Yönetimi Ajansına (BNPB) göre depremden zarar görmüş bölgelerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ağır makineler, helikopterler ve binlerce personelin sevk edildiği afet bölgesinde kayıp kişiler bulunmaya çalışılıyor.

Euronews'in haberine göre depremin üzerinden iki günden fazla geçmiş olması nedeniyle umutlar azalmasına rağmen hala yıkıntılar arasında sıkışan ve hayatta kalan afetzedeler bulunabiliyor. Son olarak 6 yaşında bir çocuk iki gün aç ve susuz bir şekilde hayatta kaldıktan sonra kurtarıldı.

Annesi ve büyükannesi hayatını kaybetti

Çöken bir evin duvarlarına açılan bir delikten kurtarılan Azka isimli çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Bir duvarın yıkılan başka duvarı desteklemesiyle oluşan boşlukta sıkışan çocuğun yanındaki büyükannesinin hayatını kaybettiği bildirilirken annesinin cansız bedeninin ise kurtarmadan saatler önce bulunduğu açıklandı.

Artçı sarsıntılar ve yoğun yağış nedeniyle arama kurtarma çalışmaları zorlaşsa da yetkililer, 40 kadar kişinin kayıp olduğunu ve yıkıntılar altında mahsur kalmış olabileceğini belirti.

BNPB'ye göre, 58 binin üzerinde kişinin yerinden olduğu depremde, 22 bin 198 ev hasar gördü.

Depremden etkilenen ailelere ve evleri hasar gören kişilere, hükümet tarafından yardım sağlanacağı bilgisi paylaşıldı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezine göre Batı Cava'nın Ciranjang şehrinin 18 kilometre güneybatısında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem 10 kilometre derinlikte kaydedildi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum