Erdoğan, Abbas ve Heniye ile bir araya geldi

Erdoğan, Abbas ve Heniye ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmut Abbas'ın ve İsmail Heniye ile bir araya geldiği bildirildi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin yönetimi lideri Mahmut Abbas ve Hamas lideri İsmail Heniye ile bir araya geldiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmî ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi."

Açıklamada görüşmede hangi konuların ele alındığına dair herhangi bir detay verilmedi. Ancak Mısır'ın başkenti Kahire'de 30 Temmuz'da başlaması planlanan ulusal diyalog görüşmeleri öncesinde Abbas ve Heniye'nin Türkiye'de bir araya gelmesi ve görüşme gerçekleştirilmesi planlanmıştı.

Bu kapsamda Mısır'daki zirve öncesi Fetih Hareketi ile Hamas arasındaki ilk temas Erdoğan'ın ara buluculuğunda sağlanmış oldu.

Filistin'de son durum

Erdoğan'ın Abbas ve Heniye ile bir araya geldiği günlerde İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerine düzenlediği baskınlar devam ediyor.

Son olarak bugün İsrail güçlerince Batı Şeria'nın Nablus bölgesinde düzenlenen baskında 23 yaşındaki bir Filistinli öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.