"Erdoğan bazı üst düzey isimleri görevden alabilir"

"Erdoğan bazı üst düzey isimleri görevden alabilir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sorulması gereken hesapları da adli ve siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur" ifadeleri sonrası Hande Fırat kulislerde hareketlilik yaşandığını söyledi.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup konuşmasında, "Sorulması gereken hesapları da adli ve siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur" ifadelerine atıf yaparak, kulislerin hareketlendiğini belirtti.

Görevden almalar mı gündemde?

Fırat, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üst düzeyde bazı görevden alma ve değişikliklere gideceği konuşuluyor." ifadesini kullandı. 

Öte yandan Hande Fırat, aralarında Naci Görür, Şükrü Ersoy, Okan Tüysüz, Cenk Yaltırak ve Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin de yer alması beklenen 50’nin üzerinde bilim insanının Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde bir araya geleceğini duyurdu.

Erdoğan grup toplantısında "Devletimizin bekasıyla birlikte vatandaşımızın bekasını da gözeten ve önceleyen yeni bir stratejik ortak akıl oluşturmak istiyoruz. Kendi alanındaki yetkin bilim insanlarımızı, teknik kadrolarımızı yabancı uzmanlarla destekleyecek bu çalışmaya cuma günü devam edeceğiz. Böylece Türkiye için bir Ulusal Risk Kalkanı Modeli oluşturmayı, şehirlerimizi depreme dirençli yerler haline getirmeyi planlıyoruz." demişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.