Erdoğan: Bu milletten LGBT'ci çıkmaz

Erdoğan: Bu milletten LGBT'ci çıkmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Meydanında 14 Mayıs seçimleri kapsamında düzenlenen Büyük İzmir Mitingi'nde konuştu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu hedef alan Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu'nun 'İzmir daha iyisine layık' sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan, ''İzmir'in büyükşehir belediyesi sende. Her yağmurda İzmir ne hale geliyor? İzmir'e AK Parti'nin getirdikleri ortadayken böyle bir nankörlük olur mu? Benim tanıdığım İzmir, bunları sandıkta darmadağın eder. Bu masayı sandığa gömer'' dedi.

"Son birkaç gündür doktor tavsiyesiyle programlarıma katılamamıştım." diyen Cumhurbaşkanı "Ankara'dan canlı bağlantı ile katıldığımız programlar oldu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan "Teknofest'te, İstanbul Yeşilköy'de bugün 360 bin kişiyle bir aradaydık. Muhteşem bir katılım vardı. Gençlik kiminle, nerede, nasıl yürüyeceğini iyi biliyor." Bugün İzmir'deyiz yine muhteşem bir kalabalık görüyorum" dedi.

'Masanın 7 ayağı birbirine dolaşmış'

Erdoğan şöyle devam etti;

"İstanbul'dan İzmir'e 7 buçuk saatte geliyorduk, şimdi 3 saat 15 dakika. Şurada Manisa İzmir arası o geçitler neydi? Açtık mı yolları? Bütün bu yolları açan biziz. Göreve geldik, ilk işimiz havalimanı oldu. Menderes Hava Limanı'nı İzmir'e kim yaptı. Bay Bay Kemal, sen neredeydin? Ne varsa yaptık, hala daha yapıyoruz. Sen İzmir'i çamurdan çöpten kurtaramadın..."

"Bay Bay Kemal" ifadesiyle andığı rakibi Kılıçdaroğlu için "Bulduğu herkese Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif etti" suçlaması yapan Cumhurbaşkanı "Böyle devlet yönetilir mi? Bu masa öyle bir masa ki, görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda."sözlerini kullandı.

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolarlık yabancı yatırım vaadini de şu ifadelerle hedef aldı.

"Tefecilerden 300 milyar dolar bulduk hemen getireceğim diyor. Bıktık bu yalanlardan bulduysan bu parayı al getir, getirdin de niye getirdin mi dedik. Vereceksen Merkez Bankası'na diğer bankalara ver ama yalan söyleme. Bunlar esrar, eroin kaçakçısı. Onlardan aldıkları parayı buraya getirecekmiş, yok böyle bir şey. Bunların hayatı yalan."

'Hatta bebek katili Apo'yu da çıkaracakmış'

Erdoğan ayrıca, "Bu milletin aile kurumu sağlamdır, Bu milletten LGBT'ci çıkmaz. Bunların her biri ayrı telden çalıyor. Bizzat kendilerinin kumar masası dedikleri masa, rulet masası çıktı. Nerede duracakları belli değil. Böyle çarpık çurpuk ayaklı bir masa olur mu?" dedi.

Cumhurbaşkanı "Eksiklerimiz vardır, insanız" derken, buna karşın söyleyip de yapmadıkları hiç bir şey olmadığını savundu.

Erdoğan şu ifadelere de yer verdi

"Gabar'da bu teröristleri gömdük mü? Allah'ın izniyle daha da temizleyeceğiz. Ama bay bay Kemal, Selo'yu hapisten çıkaracakmış. Gelince bunları çıkaracağız diyor. Hatta bebek katili Apo'yu da çıkaracakmış. Kardeşlerim bunlara 14 Mayıs'ta gereken cevabı vermemiz lazım."

Erdoğan: Dışa bağımlılığın kader olmadığını gösterdik

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanmasından sonra programlarını iptal etmesinin ardından, ilk etkinliğine Teknofest'te katıldı.

Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile birlikte festival alanını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada 'Teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da ardından inşallah Ankara'da yapıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin somut örneklerinin sergilendiği Teknofest'in hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Dışa bağımlılığın kader olmadığını gösterdik. Gençler olarak davamızı sizler omuzlayacaksınız. Tam bağımsızlık hayalini gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz" diyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

"Kızılelma havalandı, TOGG satışa sunuldu, Akıncı burada, TCG Anadolu gemimiz teslim edildi. Son haftayı da inşallah İzmir'de geçirecek. Çok anlamlıdır, ne demek istediğimi anlıyorsunuz.

'Ülke koalisyonlardan kurtuldu'

"Milli muharip uçak piste çıktı, İMECE uzaya gönderildi, Gökbey yükseldi, Altay tankı teslim edildi. Hürjet ve Atak 2 uçtu. TEKNOFEST işte tüm bunların sembolüdür. Birilerini çok ciddi biçimde rahatsız etmeye başladı. Gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliği bazılarının kabusları oldu. Karınlarında biriktirdikleri kini ve nefreti ortaya koyuyorlar"

"Koalisyon masası arttı, önce 6'lı dediler, sonra 7'li oldu, daha sonra 9'lu oldu, ne yapsanız boş, buradan bir şey çıkmaz. Başkanlık sistemiyle ülke koalisyonlardan kurtuldu.

Yerli ve milli şirketler varken Amerikan şirketlerinin reklam ajanslığını yapmak mandacılıktır.

Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin ilk uzay yolcusunun Alper Gezeravcı olduğunu açıkladı.

Yedek isim olarak da Tuva Cihangir Atasever'in ismi açıklandı. Uzay yolcuğunun 2023 yılının son çeyreği olarak planlanlandığını söyleyen Erdoğan, "Üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirilecek." dedi.

Kaynak: Ajanslar, BBC Türkçe

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum