Erdoğan: Çok yakında yıkılan şehirlerimizin yeniden inşasına başlıyoruz

Erdoğan: Çok yakında yıkılan şehirlerimizin yeniden inşasına başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arama kurtarma ekiplerinin enkaz altından sağ çıkardığı kişi sayısının 8 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.

Erdoğan yaptığı konuşmada, 13,5 milyon kişinin yaşadığı 10 ilde, 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan depremlerin çok büyük bir yıkıma yol açtığını belirterek sarsıntıların hissedildiği mücavir şehirlerle birlikte felaketten etkilenen nüfusun 20 milyona yaklaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca bilim adamlarının bu zelzeleler sonucu ortaya çıkan enerjinin, 500 atom bombası gücünde olduğunu ifade ettiğini dile getirdi.

Depremlerden yaralı olarak kurtulan 81 bini aşkın kişinin önemli bir kısmını taburcu ettiklerini söyleyen Erdoğan kalanların tedavilerine devam ettiğini vurguladı.

"Enkazlardan 8 binden fazla kişi sağ çıkarıldı"

Erdoğan, arama kurtarma ekiplerinin enkaz altından sağ çıkardığı kişi sayısının 8 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir taraftan arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan da çadır, konteyner ve prefabrik yapıların kurulumuna hız veriyoruz. İnşallah çok yakında yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya çalışmalarını başlatıyoruz. Türk devleti olarak bu felaketin yaralarını milletimizle birlikte el ele vererek en kısa sürede saracağız." ifadelerini kullandı.

100'den fazla ülkeden destek ve taziye mesajı aldıklarını kaydeden Erdoğan, "Kimi ülkeler bizzat arayarak, kimisi kurtarma ekiplerini göndererek, kimisi yardım kampanyaları düzenleyerek Türkiye ile dayanışmasını ortaya koydu. Gece gündüz demeden milletimiz için yardım toplayan, ekipleriyle arama kurtarma mücadelemize destek veren, dualarında bizleri unutmayan tüm dost ve kardeş ülkelere sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sergilediğiniz bu kara gün dostluğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu afet, uluslararası dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Koronavirüs salgını döneminde dünyanın dört bir yanına gönderdiğimiz yardımlarımızda Hazreti Mevlana'nın 'Ümitsizliğin ardından nice ümitler var, karanlığın ardından nice güneşler var' sözünü düstur edinmiştik. Bugün de Afrika'dan Asya'ya, Amerika'dan Balkanlar'a, Avrupa'dan Körfez Bölgesi'ne kadar yüz milyonlarca dost ve kardeşimizin bizlere uzattıkları yardım ellerine şahit oluyoruz. Kısıtlı imkanlarına rağmen, elindeki avucundaki varını, yoğunu ülkemize gönderen tüm kardeşlerimden Allah razı olsun diyorum." dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum