Erdoğan: Gazze'de insanlığa karşı suç işleniyor

Erdoğan: Gazze'de insanlığa karşı suç işleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan İsrail'in Filistin'e karşı saldırılarını "insanlık dramı" olarak nitelendirdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

- Filistin'de insanlık dramı yaşanıyor. Masum çocuklar acımazsızca katlediliyor. 7 Ekim'den beri şahit olduklarımızı mazur gösterecek, bu vahşeti anlatacak hiçbir kavram yoktur. Gazze'de tam 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir. Türk dünyası olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz, önce ateşkese sonrasında kalıcı barışa giden yolu kolaylaştıracaktır. Uluslararası Barış Konferansı için zemin oluşturma çabalarımız sürüyor.

- İlkeli ve insani bir duruş sergiledik. Önceliğimiz insani ateşkesin süratle teşkil edilmesidir.

- Şimdiye kadar 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik. Şartlar elverdikçe yenilerini göndermeye devam edeceğiz.

- Müslüman, Hristiyan veya Yahudi fark etmeksizin herkesin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalar üzerinde çalışıyoruz.

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum