Erdoğan: Kapının önüne konan işçi ve memurlarımız yasal düzenlemeyle görevlerinin başına dönecek

Erdoğan: Kapının önüne konan işçi ve memurlarımız yasal düzenlemeyle görevlerinin başına dönecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

-Enflasyondaki düşüş seyrinin devam edeceğini göreceğiz.Bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tamamen alıp. Önümüzdeki sene gündemimizden tamamen çıkartmayı hedefliyoruz.

-Maaş artış oranı yüzde 16.48 olarak ortaya çıkmıştır. SSK ve Bağ-kur emeklilerinde bu oran 15.4 olarak çıkmıştır.

-Memur, memur emeklileri ve emeklilerin maaş artış oranının yüzde 25 olacağının müjdesini vermek istiyorum.

-Eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarabilecekler. Ücretsiz izne ayrılma hakları da bulunacak.

- Kısa süre önce yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelimizin kadro beklentilerine yanıt verdik. Geniş bir alandaki sözleşmeli personelimize kalıcı çözümler üretiyoruz.

-500 bin kardeşlerimizle ailelerini etkileyen bu adımın hayırlı olmasını diliyorum. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir anlayışa sahip olarak, milletimize bu anlayışla hizmet ediyoruz.

-Sendikacılık, salt ücret pazarlığı yapmak değildir. İster kamu ister özel sektör olsun, emekçinin hukukunu savunmaktır. Sendikalar da hak ve adalet mücadelesinin en ön safında yer alır. Sendikaların etkinliğini ve gücünü belirleyen unsur toplumla aynı yöne bakmasıdır.

-Türkiye olarak bir asrı bulan, gerek hak ve özgürlükler gerekse ekonomik kalkınma mücadelemizde bu acı hakikate şahitlik ettik.

-Gerilimin, kutuplaşmanın körüklendiğini gördük. Kimi sendikaların piyon olarak kullanıldığını ve desteklendiğini gördük.

-Sendikacılık adı altında 5’li çete olarak darbecilere alkış tuttuğunu gördük.

-Büyükşehir belediyeleri dahil kapının önüne konan işçilerimizi, memurlarımızı gördük. Onların hepsi tekrar yasal düzenlemeyle görevlerinin başına dönecek.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.