Erdoğan Karadeniz gazı için tarih verdi

Erdoğan Karadeniz gazı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sakarya gaz sahasındaki ilk fazı oluşturan 10 kuyudan 9'unun sondajı sonlandı. İnşallah önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden Kastamonu'nun "Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu ilçelerine Doğal Gaz Verme Töreni"ne canlı bağlantı aracılığıyla katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, "Sakarya gaz sahasındaki ilk fazı oluşturan 10 kuyudan 9'unun sondajı sonlandı. İnşallah önümüzdeki sene bu gazı kullanmaya başlayacağız. Yerli gazın da sürece entegre olmasıyla Türkiye, gazın gazla rekabet ettiği, bölgesinde referans fiyat oluşumunun sağlandığı bir ülke haline dönüşüyor." diye konuştu.

Türkiye'yi doğal gaz konusunda bir enerji merkezi haline getirecek hamlelerin de yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Günlük doğalgaz giriş kapasitemiz 360 milyon metreküpe ulaştı. Doğalgaz depolarımız sayesinde ani gaz kullanım talep artışlarını sisteme yük bindirmeden karşılayabilecek hale geldik." ifadelerini kullandı.

Son olarak Erdoğan, 100 TL'lik doğalgaz faturasının 75 TL'sini vatandaşa yansıtmadan hükümetin karşıladığını belirtti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.