Erdoğan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ABD'de görüştü

Erdoğan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile ABD'de görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yaptığı görüşmede bölgesel ve küresel meseleleri değerlendirdiklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler 78’inci Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmeler yapıyor.

Erdoğan’ın bugün genel kurulda bir konuşma yapması ve ikili görüşmelerini sürdürmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile dün New York'taki Türkevi’nde yaklaşık 50 dakikalık bir görüşme yaptı.

Erdoğan, görüşme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Stoltenberg ile BM 78'inci Genel Kurulu marjında biraraya geldik, gündemimizdeki bölgesel ve küresel meseleleri değerlendirdik. Her zaman olduğu gibi NATO misyonlarına en aktif destek veren ülkelerden biri olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg de sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin bir mesaj paylaştı ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile terörle mücadelemizi arttırma konusunu ele aldık ve Türkiye'nin Karadeniz tahıl anlaşmasını yeniden canlandırmaya yönelik çalışmaları için kendisine teşekkür ettim. Vilnius'ta mutabık kalındığı üzere, Türk parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğini mümkün olan en kısa sürede ele alacaktır“ ifadelerini kullandı.

Erdoğan-Stoltenberg görüşmesinde terörle mücadele konusunu önemli yer tutarken, Stoltenberg NATO tarihinde bir ilk olacak Terörle Mücadele Özel Koordinatörü'nü atamak için de çalışmalarını sürdürüyor. Görevi kimin üstleneceğinin ise gelecek ay açıklanması bekleniyor.

Erdoğan dün Stoltenberg’in yanı sıra Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile de görüştü.

Kaynak: VOA Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum