Erdoğan'dan Gazze açıklaması

Erdoğan'dan Gazze açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de devam eden krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te başlayan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 16'ncı Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- İşgal edilmiş Filistin topraklarındaki işgal hepimizin yüreğini yaraladı. 34. günü geride bıraktık. İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın insanların yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Batılı ülkelerin tam desteğini alan İsrail hükümeti insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor.

- İnsani ateşklesin sağlanması ve çatışmaların yayılmasının engellenmesi için diplomatik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

- Gelişmeler, Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmemiz gerektiğini bir kez daha bize göstermektedir. Bölgeye insani yardım ulaştırmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini gönderdik.

- 15 Kasım tarihinde İstanbul'da devlet başkanları eşleri katılımıyla uluslararası bir toplantı gerçekleştirilecek.

- Gazzeli kardeşlerimiz için güçlü bir dayanışma sergilenecek. 11 bin çocuk, kadın öldürüldü, dünya sessiz. Başta ABD, Batı, hep birlikte sessizler. Müslümanlar olarak sesimizi bugün yükseltmeyeceksek, ne zaman yükselteceğiz?

- Bölgeye insani yardım ulaştırmak için çalışıyoruz. Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmeliyiz.

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum