Eş Şebab başkent Mogadişu'ya 30 kilometre mesafedeki yerleşimi ele geçirdi

Eş Şebab başkent Mogadişu'ya 30 kilometre mesafedeki yerleşimi ele geçirdi

Somali'de çatışmalar devam ederken Eş Şebab'ın başkent Mogadişu yakınlarında bir yerleşim yerini kontrol altına aldığı bildirildi.

Somali'de hükümet güçleriyle El Kaide'nin Doğu Afrika kolu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Eş Şebab'ın son olarak başkent Mogadişu'ya yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Sabiid yerleşimini kontrol altına aldığı ifade ediliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Eş Şebab bugün sabah saatlerinde Aşağı Şabel bölgesine bağlı Afgoye ilçesi yakınlarında bulunan Sabiid yerleşimindeki askeri üslere saldırı düzenledi.

Düzenlenen saldırıda Mogadişu hükümeti güçlerinden 30'u aşkın askerin öldüğü, hükümet güçlerinin Sabiid yerleşiminden çekildiği ve bölgeyi Eş Şebab'ın kontrol altına aldığı kaydedildi.

Bölgenin yaklaşık konumu:

Somali'de geçtiğimiz Mayıs ayında Hasan Şeyh Mahmud'un cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından şiddetlenen savaş süreci halen devam ediyor.

ABD, Türkiye ve bölge ülkelerinden aldığı yoğun destekle beraber Mogadişu yönetimi, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın elini zayıflatmak üzere yoğun saldırılar gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda özellikle Eş Şebab'ın elindeki yerleşim merkezleri ele geçirilmeye çalışılıyor. Mogadişu yönetimi şimdiye kadar birçok yerleşim yerinin kontrolünü Eş Şebab'dan ele geçirse de bunların önemli bir kısmını elinde tutmayı başarabilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.