Eş Şebab ile savaşta yaralanan Somali askerleri Mısır'da tedavi edilecek

Eş Şebab ile savaşta yaralanan Somali askerleri Mısır'da tedavi edilecek

Sisi rejimiyle Mogadişu yönetimi arasında gelişen askeri ilişkiler kapsamında Eş Şebab ile savaşta yaralanan Somalili askerlerin tedavileri Mısır'da devam edecek.

Mısır'da 2013 yılındaki kanlı darbeyle yönetimi ele geçiren Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'nin talimatı doğrultusunda yardım paketi taşıyan 2 askeri kargo uçağı, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimine bağlı güçlere destek sağlamak üzere Somali'ye ulaştı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yardım paketinin "kardeş Somali halkının yükünü hafifletmek" amacıyla sağlandığı bildirildi.

Bu yardımın yanı sıra Mısır ordusu, Eş Şebab ile yaşanan çatışmalarda yaralanan Mogadişu yönetimine bağlı askeri güçlerin Mısır'da tedavi görmesi için iki sağlık ekibini de Somali'ye yolladı.

Bu kapsamda Mogadişu yönetiminin Somali'nin orta ve güney kesimlerinde Eş Şebab'a karşı savaşında yaralanan askerler tedavi olmak üzere dün gece Mısır'ın başkenti Kahire'ye sevk edildi.

Kahire'ye tahliye edilen Mogadişu yönetimi güçlerine bağlı bazı askerler, Mısır Silahlı Kuvvetleri'ne ait hastanelerde tedavi altına alınacak.

Mısır ile Mogadişu yönetimi temmuz ayında yayımladıkları müşterek bir açıklamada, Etiyopya'nın Büyük Etiyopya Rönesans Barajı (GERD) üzerinde tek taraflı eylemlerine karşı çıktığını duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.