Eş Şebab Somali'de askeri üssü ele geçirdi, onlarca askeri öldürdü

Eş Şebab Somali'de askeri üssü ele geçirdi, onlarca askeri öldürdü

Somali'de Eş Şebab'ın Mogadişu yönetimine bağlı askeri güçlere yönelik saldırıları sürüyor.

Eş Şebab Somali'nin orta kesiminde bir askeri üsse baskın düzenledi.

Somali'nin Galgudud bölgesinde yer alan Masagaway yerleşimi yakınındaki bir askeri üssü hedef alan saldırı 30 Mayıs günü sabahın erken saatlerinde başladı ve saatlerce devam etti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Masagaway yakınındaki askeri üs erken saatlerde Eş Şebab mensuplarının koordineli saldırısına maruz kaldı. Çatışmaların ardından Eş Şebab üsse girmeyi başardı ve onlarca askeri öldürdü.

Askeri üste Eritre tarafından eğitilen hükümet güçleri bulunuyordu.

Öte yandan, baskına uğrayan üsse yardıma giden askeri konvoylar da Eş Şebab tarafından hedef alındı.

Bölgenin konumu:

Saldırının ardından iki taraf da farklı bilgiler paylaştı.

Mogadişu yönetiminden yapılan açıklamada saldırının püskürtüldüğü ve yalnızca 3 askerin yaralandığı, 30 Eş Şebab mensubunun öldürüldüğü ifade edilirken, Eş Şebab ise hükümet kaynaklarını yalanladı. Eş Şebab'tan yapılan açıklamada ise saldırıda 149 askerin öldürüldüğü, çok sayıda silah ve askeri aracın da ele geçirildiği belirtildi.

Eş Şebab kısa bir süre sonra saldırıya ilişkin görüntüleri paylaşarak, aktardığı bilgileri teyit etti. Askeri üs içerisinden paylaşılan görüntülerde onlarca Mogadişu yönetimi askerinin öldürüldüğü, bazılarının esir alındığı ve birçok askeri aracın ele geçirildiği görülebiliyor.

sbb-msgwy.jpg

Somali'de devam eden çatışmalar

Somali'de geçtiğimiz Mayıs ayında Hasan Şeyh Mahmud'un cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından şiddetlenen savaş süreci halen devam ediyor.

Mogadişu yönetimi, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın elini zayıflatmak üzere yoğun saldırılar gerçekleştiriyor. Saldırılara ABD insansız hava araçlarının yanı sıra Afrika Birliği güçleri de katılıyor.

Bu kapsamda özellikle Eş Şebab'ın elindeki yerleşim merkezleri ele geçirilmeye çalışılıyor. Mogadişu yönetimi şimdiye kadar birçok yerleşim yerinin kontrolünü Eş Şebab'dan ele geçirse de bunların önemli bir kısmını elinde tutmayı başarabilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.