Eş Şebab, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki saldırılarını sürdürüyor

Eş Şebab, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki saldırılarını sürdürüyor

Somali'nin başkenti Mogadişu'da hükümet güçlerine bağlı milis grupları hedef alan bir saldırı düzenlendiği bildirildi.

Somali'de çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Dün öğleden sonra El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab, başkent Mogadişu'da hükümet güçlerine bağlı milis grupları hedef alan bir saldırı düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı başkentin kuzey kesimindeki Abdiaziz bölgesinde düzenlendi.

Saldırıda, Hiran bölgesinde Eş Şebab'a karşı savaşan milis güçlere ait olan ve aynı zamanda yaralı milis güçlerin tedavi edildiği bir merkezin hedef alındığı kaydedildi.

Saldırının düzenlendiği bölgenin konumu:

Mogadişu hükümeti, 6 saatten fazla süren çatışmalar sonucunda, askeri merkeze baskın düzenleyen 5 Eş Şebab mensubunun öldürüldüğünü açıkladı. Hükümetten yapılan açıklamaya göre askeri merkezi hedef alan saldırıda 10 sivil de yaşamını yitirdi.

Saldırıyı üstlenen Eş Şebab ise saldırıda aralarında rütbeli isimlerin de bulunduğu 70 asker ve milisi öldürdüklerini ifade etti.

Son dönemde başkent Mogadişu'da üst düzey güvenlik önlemlerine rağmen Eş Şebab'ın kritik noktalara saldırılar düzenlediği dikkat çekiyor.

Bölge kaynakları Eş Şebab'ın Mogadişu içerisindeki etkinliğine ve içeriden bilgi alma kapasitesine vurgu yapıyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.