Esed rejimi çoğu kadın ve çocuk 33 sivili katletti

Esed rejimi çoğu kadın ve çocuk 33 sivili katletti

Humus'ta askeri akademiye yönelik düzenlenen saldırıda 100'den fazla kişinin ölmesi sonrası Esed rejimi sivil yerleşimleri bombalamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Suriye'nin orta kesiminde yer alan Humus ilinde askeri akademiye yönelik düzenlenen saldırı sonrası Beşar Esed rejimi ve müttefikleri İdlib'deki sivil yaşam alanlarını bombalamaya devam ediyor.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklardan edinilen bilgilere göre Rusya ve İran'ın desteklediği Esed rejimi güçlerinin İdlib şehri ve kırsalına yönelik devam eden bombardımanlarda son iki günde 33 sivil öldü, en az 120 sivil yaralandı.

Kaynaklar, ölen 33 sivilin 12'sinin çocuk ve kadınlardan oluştuğunu ifade ediyor.

Esed rejimine bağlı güçler İdlib'deki sivil yaşam alanlarını topçu atışları ve Grad tipi füzelerle hedef alıyorlar.

Suriye'nin orta kesimindeki Humus ilinde askeri akademide gerçekleşen mezuniyet programı esnasında düzenlenene saldırıda 100'den fazla yeni mezun olmuş askerin öldüğü bildirilmişti. Bazı kaynaklar ölü sayısının daha fazla olduğunu ifade ederken bazıları ölenler arasında sivillerin de bulunduğunu ileri sürüyor.

Saldırının "birkaç adet drone" ile gerçekleştirildiği ileri sürülürken olayı henüz üstlenen olmadı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.