"Esed rejimi ile YPG arasındaki görüşmelerin yürümemesinden Rusya sorumlu"

"Esed rejimi ile YPG arasındaki görüşmelerin yürümemesinden Rusya sorumlu"

YPG'li yetkililer, Esed rejimi ile aralarında bir anlaşma yapılmasına yönelik görüşmelerin askıya alınmasının sorumlusu olarak Rusya’yı gösteriyor.

Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK'nın kontrolündeki bölgelerde Esed rejimi ve YPG arasında bir anlaşma yapılmasına yönelik görüşmeler askıya alındı. Reuters haber ajansına konuşan YPG'li yetkililer bu durumun sorumlusu olarak Rusya’yı gösteriyor.

YPG'liler ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından Esed rejimiyle anlaşma çabalarını bu yıl artırmıştı. YPG Moskova’yla yapılacak anlaşma çerçevesinde kontrol ettiği bölgelerde özerkliğinin tanınmasını umuyor.

Ancak anlaşma için girişimlerin başlamasından bu yana bölgedeki tablo önemli şekilde değişti. Washington Suriye’den tamamen çekilmek yerine bazı askerlerini tutma kararı aldı. Esed rejimiyse YPG'nin kendi egemenliğine girmeyi reddetmesi halinde askeri operasyon yapabileceği tehdidinde bulundu.

YPG'li bir yetkili görüşmelerin bir yere varmadığını söyledi ve “Ruslar kendilerinin yürütmesi gereken girişimi durdurdu ve Şam’la görüşmeler başlamadı. Rusya hala bu iş üstünde çalıştığını söylüyor ancak faydasız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.