Eski AK Parti Milletvekili Ünal: Çöken sadece ekonomi değil

Eski AK Parti Milletvekili Ünal: Çöken sadece ekonomi değil

AK Parti'de 26. dönem Ankara milletvekilliği yapan Aydın Ünal, Türk ekonomisinin gidişatı ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'de 26. dönem Ankara milletvekilliği yapan Aydın Ünal, Türk ekonomisinin gidişatı ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ekonomisinin korkutucu bir seviyeye geldiğini ifade eden Ünal, ekonomi yönetimindeki isimleri 'samimi bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirip istifa etmeleri gerektiğini' savundu.

Ünal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye ekonomisindeki kötü gidiş vahim, endişe verici, korkutucu bir seviyeye geldi. Önce şunu kabul edelim:

Ekonomideki kötü gidiş pandemiden, küresel krizden ve Rus işgalinden daha ziyade iç dinamiklerden, 4 yıldır yapılan hatalı atama ve hatalı kararlardan kaynaklanıyor.

Mevcut durumda bile hasarın onarılması, yaraların sarılması yıllar, belki on yıllar alacaktır.

Ancak bırakınız hasarı onarmayı, henüz kötü gidişi durduracak tedbirler bile alınmamaktadır.

Gecikilen her saniye ülkeye ağır fatura yüklemektedir.

Kötüye gidişi durdurmak için şu gerçekten çok basit, çok kolay 3 adım atılmalıdır:

1. Ekonomi Bakanlığına güven verici bir isim atanmalıdır

2. Merkez Bankası eski bağımsızlığına kavuşturulmalıdır

3. Cumhurbaşkanını sadece ekonomi bakanı ve MB bilgilendirmeli/yönlendirmelidir

Bu 3 basit adım atıldığında en azından çöküş duracaktır. Çöküş durduktan sonra da hasarın onarılabileceğine dair toplumda umut oluşacaktır. En azından ülkeye makuliyet hakim olacaktır.

Esasen, öncelikle ekonomi yönetimindeki arkadaşlarımızdan beklenen, bu manzarayı idrak ederek, Sayın Cumhurbaşkanı’nı da bu yönde cesaretle, samimiyetle bilgilendirerek aflarını istemeleridir. Bu, hem ülkeye moral verecek hem de arkadaşlarımız için hayırlı bir çıkış olacaktır.

Şurası unutulmamalıdır: Çöken sadece ekonomi değil; bu enflasyon hiç bir iktidarı ayakta tutmaz. AK Parti’nin ilk 16 yılının birikimi, eserleri, güzel işleri de çökecek, çok kritik zamanda Türkiye göz göre göre belirsizliğe güvensizliğe itilecektir. Bunun hala önüne geçilebilir

Ülkenin, gerekli tedbirlerin alınmasında bir saniye dahi gecikmeye tahammülü yoktur.

Ortaya çok daha kötü sonuçlar çıktığında, bugün susanlar, Hakkı söylemeyenler, gerekli yapıcı eleştirileri dile getirmeyenler de vebal altında kalacaktır.

Gün, dalkavukların kenara çekilme, cesurların Hakkı cesaretle söyleme ve samimi, yapıcı eleştiri ile yoneticileri Hakka, istikamete çağırma, içtenlikle uyarma günüdür.

İnanın, doğruyu söylediği için makamını kaybeden insandan daha huzurlusu yoktur!

Yarın çok geç olabilir!"

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum