EYT TBMM'de görüşülecek

EYT TBMM'de görüşülecek

EYT düzenlemesi bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ara verdiği çalışmalarına bugün yeniden başlıyor. Meclis Genel Kurulu'nda gündeme gelecek ilk konu Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme olacak.

DW Türkçe'nin haberine göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Siyasi parti grupları kanun teklifi komisyonda görüşülürken bazı grup başkanvekili arkadaşlarımız 'İki saatte biz bu kanun teklifini Genel Kurul'dan geçiririz' diye ifade etmişlerdi. Dört maddelik kanun teklifi eğer siyasi parti grupları uygun derlerse, katkı sağlarlarsa umuyorum diliyorum ki salı günü bitirebiliriz" açıklamasını yaptı.

Resmi adı "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" olan ve EYT ile düzenlemeleri içeren teklif, 2 Şubat'ta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmişti.

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum