Fatih Altaylı'dan Suriyeli sığınmacılara karşı nefret söylemi

Fatih Altaylı'dan Suriyeli sığınmacılara karşı nefret söylemi

Gazeteci Fatih Altaylı, sunduğu televizyon programında Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara karşı nefret söyleminde bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı, sunduğu televizyon programında Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara karşı nefret söyleminde bulundu.

Habertürk'te dün akşam saatlerinde yayınlanan programında Suriyeli sığınmacıları hedef alan Altaylı'nın sarf ettiği ifadeler tepki topladı.

Bilim insanlarının katıldığı ve koronavirüs salgınının konuşulduğu programda, tartışmayı Suriyeli sığınmacılara getiren Altaylı şu ifadeleri kullandı:

"Hocam Türkiye'nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar, öyle bir hal var ortalıkta. Son derece özgürler, hiçbir konuda yükümlülükleri yok. Yasaklar onları bağlamıyor, bizleri bağlıyor. Açık söylemek gerekirse, Türkiye'yi biz savaşsız Suriye'ye kaybettik. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi esir almış vaziyette görünüyorlar. Sokağa baktığımız zaman ortaya çıkan tablo bu. Sağlık hizmetleri onlara bedava, Türk vatandaşlarına değil. Sokaklar Türk vatandaşlarına yasak, onlara değil. Ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar kimse onlara bir şey sormuyor. Neyse konumuz Suriyeliler değil ama buna karşı da bir şey yapılması lazım. Meclis kürsüsünden bağırmakla olmuyor bu işler. Bunlarla ilgili de bir şey yapılması lazım, eğer ortalıkta bu işlerle ilgilenen birtakım bakanlıklar varsa."

"Suç duyurusunda bulunulacak"

Öte yandan konuya dair açıklama yapan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Altaylı'nın sözlerinin 'halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini ve mültecileri açıkça hedef gösterdiğini' ifade ederek suç duyurusunda bulunacağını belirtti. 

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum