Fildişi Sahili'nde askeri karakola saldırı

Fildişi Sahili'nde askeri karakola saldırı

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nin kuzeyinde bir askeri karakola saldırı düzenlendiği bildirildi.

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nin kuzeyinde bir askeri karakola saldırı düzenlendiği bildirildi.

Fildişi Sahili ordusundan AFP'ye yapılan açıklamaya göre, ülkenin kuzeyindeki Burkina Faso sınırı yakınında yer alan Kafolo'da dün gece saatlerinde bir karakol hedef alındı.

Yerel kaynaklar saldırı sonrasında çatışma çıktığını ve 2 kişinin öldüğünü aktardı. Ordu güçleri bölgede operasyon başlattı.

Kafolo yerleşimi yakınlarındaki bir sınır karakoluna geçtiğimiz yıl Haziran ayında düzenlenen saldırıda 14 asker öldürülmüştü.

Söz konusu saldırı, Fildişi Sahili'nde 2016 yılında El Kaide bağlantılı grupların düzenlediği Grand Bassam saldırısından bu yana düzenlenen ilk saldırı olarak kayda geçmişti.

Bölgede El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM) aktif olduğu ve zaman zaman Fildişi Sahili'ne saldırılar düzenlendiği biliniyor.

Batı Afrika'da cihat yanlısı gruplar etkinliğini artırıyor

Batı Afrika'da son dönemde cihat yanlısı grupların etkinliklerini artırdığı göze çarpıyor.

Bu kapsamda, özellikle El Kaide'nin bölgedeki etkinlik merkezi olarak bilinen Mali'den güney yönüne doğru etkinlik alanlarını artıran cihat yanlısı gruplar, Burkina Faso'nun kuzeyinde yoğun olarak faaliyet gösteriyordu.

Cihat yanlısı grupların Batı Afrika'nın iç kesimlerinden sahil şeridine doğru bir yayılma stratejisi izlediği dikkat çekiyor. Batı Afrika'nın özellikle sahil şeridinde, başta Fransa ve İngiltere olmak üzere Batılı güçlerin çıkar merkezlerinin ve turistik alanların bulunduğu, cihat yanlısı grupların hedefinde bu merkezlerin yer alabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.