Filistin yönetimi Mısır'ın İsrail görüşmelerinde arabulucu olmasını istedi

Filistin yönetimi Mısır'ın İsrail görüşmelerinde arabulucu olmasını istedi

Mısır'ın ara bulucuğundaki Filistin yönetimi ve İsrail arasındaki görüşmeler, İsrail güçlerinin Batı Şeria'ya baskınlarını artırdığı bir döneme denk geldi.

İsrail'in güvenlik durumunun 'kötüleştiği' iddiasıyla işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik baskınlarının şiddeti azaltılmaya ve bölgede bir sükunet havası oluşturmaya çalışılıyor.

Bu kapsamda Mısır istihbaratının Filistin yönetiminin talebi doğrultusunda Batı Şeria'daki durumu kontrol altına almak amacıyla son günlerde 'yoğun çaba' sarf ettiği gelen bilgiler arasında.

Middle East Eye'ın haberine göre, Filistin yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Batı Şeria'daki baskınların durdurulması konulu bir anlaşmaya varılması amacıyla Kahire'den İsrail ile yapılacak müzakerelerde ara buluculuk rolünü üstlenmesini istedi.

Filistinli bir kaynak El Arabi El Cedid haber sitesine yaptığı açıklamada, baskınların Filistin yönetiminin Batı Şeria'daki itibarını zedelediğini bunun da Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Filistin İslami Cihad Hareketi'nin bölgede nüfuz kazanmasına sebebiyet verdiğini söyledi.

Kaynağa göre, böylece Filistin yönetiminin siyasi mücadeledeki etkisi geriledi.

Mısır'ın ara buluculuğundaki görüşmeler üst düzey bir şekilde gerçekleşti. Müzakerelere önde gelen İsrailli güvenlik yetkililerinin yanı sıra Filistin yönetiminin istihbarat servisi başkanı Macid Ferec ve Sivil İşler Bakanı Hüseyn eş Şeyh katıldı.

Filistinli kaynak, Mısır ara buluculuğundaki hedeflerin, Filistin yönetiminin Batı Şeria'daki prestijini düzeltmek ve bu bölgedeki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmemesi için anlaşmaya varmak olduğunu belirtti.

İsrail, özellikle Batı Şeria'nın kuzeyine yönelik baskınlarını artırmıştı. Baskınlar sonucunda Filistinliler ve İsrail güçleri arasında çatışmalar patlak vermişti.

Son olarak bölgenin kuzeyindeki Cenin kentinde üst düzey bir İsrail subayı öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum