Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Afrika devletlerini suçladı: Biz varken Wagner'i seçtiler

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Afrika devletlerini suçladı: Biz varken Wagner'i seçtiler

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Sebastien Lecornu, Fransa'yı bölgede istemeyen Afrika ülkelerini eleştirdi.

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Sebastien Lecornu, Fransız gazetesine verdiği demeçte Sahel ülkelerinin "Fransa gibi bir partner varken Wagner'i seçmesine" tepki gösterdi.

Sputnik'in aktardığı habere göre Lecornu, "Sahel kendi içinde çökme tehlikesiyle karşı karşıya" diyerek bölgede "cihatçılığın yeniden hortladığını" savundu. Fransa'nın bölgedeki güç kaybının nedeninin dış politikadaki hatalar olduğu iddialarını reddeden Bakan, "Bu Fransa değil, bölgedeki ülkeler için bir kayıptır" açıklamalarında bulundu.

"Mali rejimi Wagner'i Fransız ordusuna tercih etti. Sonucu görebiliyoruz, Bamako bölgesi o zamandan beri cihatçılar tarafından kuşatılmış durumda" diyen Lecornu, yalnızca Fransa'nın Sahel'in güvenliğini sağlayabileceğini iddia etti. Sahel ülkelerinin Fransa'yla iş birliği yaptığı dönemde "binlerce sivile güvenlik sağladığını" da belirten bakan, "Mali bölünmenin eşiğinde ve Nijer de aynı yolu takip edecek. Bazı yerel aktörlerin demokrasiyi hiçe sayması bizim suçumuz mu?" ifadelerini kullandı.

Pazar günü Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Nijer'den 1500 Fransız askerini ve büyükelçiliğini çekeceğini açıklamıştı.

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.