Fransa'da Sarı Yelekliler gösterileri devam ediyor

Fransa'da Sarı Yelekliler gösterileri devam ediyor

Fransa'da 17 Kasım 2018'den beri Sarı Yelekliler gösterileri devam ederken, göstericiler hükümeti istifaya çağırdı.

Sarı Yelekliler, Fransa genelinde yeni gösteriler yapma ve Eyfel Kulesi yakınında oturma eylemi düzenleme yoluyla Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un mali ve toplumsal politikalarına karşı hareketlerine yeniden ivme kazandırmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz 17 Kasım’da gösterilere katılan protestocu sayısı 282 bindi. Ancak protestocuların sayısı azalarak 2 Mart’ta 40 binin altın düştü. Protestolara Paris’ten katılanların sayısının 4 bin olduğu ifade edildi.

Protestocular, yetkililerin talepleri dinleme ve siyasi çözüm sunma çağrısı yaptığı ‘büyük ulusal tartışmanın’ bitmesinden bir hafta önce gösterilerin devam ettiğini duyurdu.

Paris’teki yaşanan en dikkat çekici gösteri Eyfel Kulesi yakınındaki oturma eylemi olacak. Dün akşam yaklaşık 30 gösterici Eyfel Kulesi’ne yakın bir bölgede çadır kurmak istedi. Ancak güvenlik güçleri buna engel oldu. Gösterileri organize edenler, Facebook sayfalarından yaptıkları çağrıda “Hafta sonu boyunca ve gerekirse daha uzun bir süre burada kalacağız” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.