Gazze İstanbul'da olsaydı

Gazze İstanbul'da olsaydı

İsrail'in saldırılarına hedef olan Gazze Şeridi İstanbul'da olsaydı yaşanan yıkımın boyutları ne olurdu?

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik hiçbir hedef gözetmeyen saldırılarına devam ediyor.

Binlerce binanın yıkıldığı İsrail saldırılarında Gazze'de şimdiye dek 11 bini aşkın Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail saldırıları Gazze kent merkezinin de bulunduğu bölgenin kuzey kesiminde büyük çaplı yıkıma neden oldu.

Peki Gazze Şeridi İstanbul'da olsaydı yaşanan tahribatın boyutları ne şekilde görünürdü?

El Cezire, Gazze'deki yıkımı çeşitli şehirlerle kıyaslayan grafikler servis etti.

gazze-istanbul.jpg

Buna göre Gazze İstanbul'da olsaydı, genişliği Taksim ile Yenikapı arası, uzunluğu ise Küçükçekmece ile Nişantepe arası kadar olacaktı.

Gazze'nin en kuzey ucu olan Beyt Lahiye Florya Atatürk Ormanı'nda, Gazze'nin ortasında yer alan Nuseyrat Kampı Süleymaniye Camii'nde, Deyr el Belah Çamlıca Kulesi civarında, Refah ise Çekmeköy yakınlarında bulunacaktı.

İsrail saldırılarında Avrupa Yakası'ndaki Küçükçekmece, Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Güngören, Zeytinburnu, Bakırköy, Fatih gibi birçok ilçede binlerce bina yıkılacaktı.

Anadolu yakasında ise yıkım Avrupa Yakası'na nazaran daha az olmakla beraber Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe'de de binlerce bina yıkılmış olacaktı.

Saldırılarda birçok tarihi yapı, cami, hastane, pazar yeri ve diğer sivil yerleşim alanı ise yıkılacak veya ağır hasar alacaktı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.