Gazze Şeridi Ortadoğu'nun en fazla bombalanan bölgesi oldu

Gazze Şeridi Ortadoğu'nun en fazla bombalanan bölgesi oldu

ACLED sadece Ekim ayında Gazze'de 50'den fazla noktada 600'den fazla hava saldırısı olayı kaydetti.

İsrail'in saldırılarını takip eden bir veri analiz şirketine göre Gazze Şeridi, 2020 yılına kadar Orta Doğu'daki herhangi bir ülke veya bölge için bir ay içinde kaydedilen en yüksek sayıda hava saldırısına maruz kaldı.

ACLED (Silahlı Çatışma ve Olay Konumu Veri Projesi), sosyal medya platformu X'te yayınladığı bir gönderide "İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarının ölçeği eşi benzeri görülmemiş bir boyutta" dedi.

ACLED sadece Ekim ayında Gazze'de 50'den fazla noktada 600'den fazla hava saldırısı olayı kaydetti.

Grup, "Gazze'nin yalnızca 360 kilometrekarelik küçük yüz ölçümüne rağmen bu, 2020'den bu yana Orta Doğu'daki herhangi bir ülke veya bölge için tek bir ay içinde kaydedilen en yüksek hava saldırısı sayısını ifade ediyor" dedi.

İsrail kuşatma altındaki bölgeye yönelik son hava saldırılarına Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği ve 1.400 İsraillinin ölmesi ve 240 kadar kişinin rehin alınmasının ardından başladı.

Geçtiğimiz ay boyunca İsrail bombardımanlarında 4.000'den fazlası çocuk olmak üzere en az 10.300 Filistinli katledildi.

İsrail'in acımasız bombardımanları Gazze'nin tüm mahalleleri dümdüz etti ve binlerce yerinden edilmiş insanın yaşadığı sivil altyapıyı, hastaneleri, camileri, kiliseleri ve okulları hedef aldı.

ACLED'den gelen bu son haber, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin maruz kaldığı eşi benzeri görülmemiş katliamı gözler önüne seren en güncel istatistiği oluşturuyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre geçtiğimiz ay boyunca ortalama her 10 dakikada 1 Filistinli çocuk öldürüldü.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres defalarca acil ateşkes çağrısında bulundu ve Pazartesi günü Gazze Şeridi'nin "çocuklar için bir mezarlık" haline geldiği uyarısında bulundu.

Salı günü İsrail ordusu, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın "yeni bir katliam" olarak nitelendirdiği olayda Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el Belah'ta "düzinelerce" sivili öldürdü.

İsrail hastaneye kara saldırısı olasılığını reddetti

İsrail uluslararası toplumdan ve Arap komşularından gelen ateşkes çağrılarını reddetti.

İsrail ordusuna göre İsrail güçlerinin "Gazze Şehri'nin kalbinde" savaşmasıyla birlikte savaş artık kara muharebesi aşamasına girmiş durumda.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Salı günü yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze Şehri etrafındaki "kuşatmayı sıkılaştırdığını" söyledi ve Hamas'ın "yönetim merkezi" olduğunu iddia ettiği Şifa Hastanesi'ne yönelik bir kara baskını ihtimalinin mevcut olduğunu ifade etti.

Hamas ise Şifa Hastanesi ile kendilerinin bağdaştırıldığı iddialar reddediyor.

Diğer tıbbi merkezler de İsrail'in benzer iddialarına karşı çıktı.

Endenozya Hastanesi Pazartesi günü yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'nde hayırseverlerin fonlarıyla inşa edilen hastanenin "Hamas'a ait bir tünel ağının üzerine inşa edildiği" iddialarını yalanladı.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.