Gazze Şeridi'nin en büyük ikinci kenti Han Yunus İsrail'in hedefinde

Gazze Şeridi'nin en büyük ikinci kenti Han Yunus İsrail'in hedefinde

İsrail ordusunun son hamleleri Gazze şehir merkezinden sonraki hedefin bölgenin en büyük ikinci kenti Han Yunus olabileceğini gösteriyor.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun Gazze'nin güney yarısına yönelik saldırılarını genişletmesi üzerine ordunun Gazze'de yeni bölgelerde faaliyet gösterdiğini açıkladı.

The Times of Israel haber sitesinin Cumartesi günü aktardığına göre Gallant'ın açıklamaları, Gazze yakınlarında konuşlanmış yedek askerleri ziyareti sırasında geldi.

İsrail Savunma Bakanı Gallant, "Son iki gündür, geçen ay operasyon yapmadığımız bölgelerde operasyon yapıyoruz ve bu artacak. Bu operasyon ulaşılması gereken her alana ulaşacak" diye konuştu.

Gallant, "Hamas'ın tamamen ortadan kaldırılması için çalışıyoruz" diye ekledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik yıkıcı saldırısı bugüne kadar çoğu kadın ve çocuk 16.000'den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Bakanın "operasyon" ifadesiyle neyi kastettiği tam olarak anlaşılamadı. Times of Israel'e göre Gallant ordunun Gazze'de şimdiye kadar saldırmadığı bölgeleri vurduğunu söyledi.

Gazze savaşı, bir hafta süren ateşkesin sona ermesinin ardından Cuma günü yeniden başladı. İsrail güçleri o zamandan bu yana bölgede çok sayıda insanın ölümüne neden olan amansız ve hiçbir hedef gözetmeyen bombardımanı yeniden başlattı.

Kara birlikleri şu anda Gazze şehir merkezi de dahil olmak üzere Gazze'nin sadece kuzeyinde bulunuyor, ancak güneye doğru da hareket etmeleri bekleniyor.

Gazze'nin ikinci büyük kenti olan Han Yunus'un ana hedeflerden biri olması muhtemel.

İsrail ordusu Pazar günü Gazze'nin ikinci büyük kenti Han Yunus ve çevresindeki daha fazla bölgenin boşaltılmasını emretti.

Han Yunus kenti ve çevresi İsrail güçlerince havadan yoğun bir şekilde hedef alınıyor. İsrail'in bölgeye yönelik son saldırılarında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum