Gazze'de ateşkes sağlanabilecek mi?

Gazze'de ateşkes sağlanabilecek mi?

Katar, Gazze'de ateşkes sağlanmasına ilişkin yürütülen müzakereler hakkında açıklama yaptı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el Ensari Salı günü yaptığı açıklamada İsrail ile Hamas arasında bir rehine ve ateşkes anlaşmasına yakın olunmadığını ancak Doha'nın umutlu olduğunu söyledi.

Doha'da bir basın toplantısı düzenleyen Ensari, "Gazze'de ateşkes anlaşmasına yakın değiliz ama umutluyuz" dedi ve görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Ensari sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her iki tarafın da bir anlaşmanın uygulanması konusundaki mevcut anlaşmazlığı çözebilecek bir dil üzerinde yakınlaştığını görmüyoruz. Taraflar Ramazan ayı içerisinde bir anlaşmaya varmak için müzakerelerde çalışmaya devam ediyor."

Ensari ancak anlaşma konusunda "herhangi bir takvim sunamayacağını" belirterek sahadaki durumun oldukça karmaşık olduğunu vurguladı.

Öte yandan Hamas yetkilisi Muhammed Nezzal, olası bir rehine anlaşması ve geçici ateşkes için yürütülen müzakerelerin çıkmaza girdiğini belirtti. Nezzal, ara bulucuların bir anlaşmaya varmak için çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

Nezzal şu ifadeleri kullandı:

"Müzakereler durmuş değil. Son günlerde çıkmaza girdi, ancak Katar ve Mısır müzakereleri sürdürmek için çok çalışıyo. Hamas ara buluculara yanıt veriyor ve olumlu iş birliği yapmaya çalışıyor, ancak Netanyahu herhangi bir anlaşmanın önünde engel teşkil ediyor. Netanyahu Hamas'ın koşullarını yerine getirene kadar müzakereler durmayacak."

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.