Gazze'de evsiz kalan halk olumsuz hava koşullarıyla karşı karşıya

Gazze'de evsiz kalan halk olumsuz hava koşullarıyla karşı karşıya

Gazze'de İsrail saldırıları sebebiyle evlerinden edilen Filistinliler soğuk ve yağışlı hava sebebiyle zorlu bir süreçten geçiyor.

İsrail'in yoğun saldırıları sebebiyle evlerinden olan Filistinlilerin yaşam şartları, soğuk ve yağışlı hava sebebiyle daha da zorlaşıyor.

Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampını hedef alan İsrail saldırılarından kaçan Filistinliler, yoğun yağışa rağmen yollarına devam etmek zorunda kaldı.

Gazze'deki Al Jazeera ekibinin hazırladığı ve sosyal medyada yayınlanan videoda, aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi, yoğun yağışa rağmen bölgeyi terk ederken görülüyor.

Söz konusu siviller, evlerinin saldırılarda yıkılması sonrası Ebu Hüseyin Okulu'na sığınmıştı. Ancak bu okul da İsrail tarafından bombalandıktan sonra siviller okulu da terk etmek zorunda kaldı.

Gazze'de kış şartlarının ağırlaşması, hayatta kalmak için uygun barınak ve yiyecek bulmakta zorlanan on binlerce sivilin daha büyük sorunlar yaşamasına yol açıyor.

Bölgede salgın hastalıkların yayılmasından ve ölümlerin artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.