Gazze'deki katliamın sponsoru ABD, İsrail'e 45 bin tank mermisi satacak

Gazze'deki katliamın sponsoru ABD, İsrail'e 45 bin tank mermisi satacak

ABD'nin İsrail'e 45 bin tank mermisi satmaya hazırlandığı bildirildi.

Joe Biden yönetimi Kongre'den, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü saldırıda kullanılmak üzere Merkava tankları için 45 bin mermi satışını onaylamasını istedi.

Reuters'ın aktardığı habere göre değeri 500 milyon dolardan fazla olan potansiyel satış, Başkan Joe Biden'ın Ukrayna ve İsrail için fon içeren 110.5 milyar dolarlık ek talebinin bir parçası değil. Talep Senato Dış İlişkiler ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler komiteleri tarafından gayri resmi olarak inceleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ve eski bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi olan Josh Paul, ABD yapımı silahların çatışmada kullanılmasına ilişkin hak savunucularının itirazları nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kongre komitelerini işlemi hızla onaylamaya zorladığını söyledi.

"Bu hafta başında komitelere gitti ve İsrail dosyalarını incelemek için 20 günleri olması gerekiyordu. Dışişleri Bakanlığı onları şimdi onaylamaya zorluyor" diyen Paul, Ekim ayında yönetimin İsrail'e verdiği "körü körüne destek" nedeniyle protesto amacıyla Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa etmişti.

İki ABD'li yetkili, nihai kararın henüz verilmediğini ancak yönetimin Silah İhracatı Kontrol Yasası'nın acil durum yetkilerini kullanarak mühimmatın bir kısmının, yani 45 bin merminin 13,000'inin, komite ve inceleme sürecini atlatmasına izin vermeyi düşündüğünü söyledi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.