Gazzeliler BM'nin gıda depolarındaki malzemelere el koydu

Gazzeliler BM'nin gıda depolarındaki malzemelere el koydu

Birleşmiş Milletler, Gazze'de binlerce kişinin yardım depolarındaki temel gıra maddelerine el koyduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), üç haftadır devam eden kuşatma ve bombardıman nedeniyle çaresiz kalan binlerce Filistinlinin Gazze Şeridi'ndeki depolarına girerek buğday, un ve diğer temel gıda maddelerini aldığını açıkladı.

UNRWA'nın Gazze'deki şefi Thomas White, "Bu, üç haftalık savaş ve sıkı bir kuşatmanın ardından sivil düzenin bozulmaya başladığına dair endişe verici bir işaret" dedi.

İsrail, Hamas öncülüğündeki Filistinli grupların İsrail'e saldırısının ardından 2.3 milyon nüfuslu Filistin yerleşim bölgesine gıda, su ve elektrik olmaksızın tam bir kuşatma uyguluyor.

İsrail temel ihtiyaç maddelerinin ve ilaçların sınırlı miktarda Mısır üzerinden bölgeye girişine izin veriyor.

Ancak 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında olan bölgeye daha fazla gıda, su, yakıt ve ilaç ulaştırılması gerekli.

UNRWA'ya göre Gazze'de ülke içinde yerinden edilmiş 1.4 milyon kişiden 613.000'den fazlası abluka altındaki bölgede bulunan 150 tesiste barınıyor.

Ancak aşırı kalabalık, mahremiyet eksikliği ve yetersiz sanitasyon bu okulları uzun süreli ve ciddi bir halk sağlığı krizi riskiyle karşı karşıya bırakırken, doktorların ve Sağlık Bakanlığı'nın "tam bir çöküş halinde" olarak tanımladığı sağlık sistemi üzerindeki baskıyı daha da arttırıyor.

BM, bazı barınakların şu anda kapasitelerinin 10 ila 12 katı insana ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.