Güney Yemen bağımsızlığa doğru ilerliyor

Güney Yemen bağımsızlığa doğru ilerliyor

Yemen yönetiminin Başkan Yardımcısı Aidrus ez Zübeydi, Güney Yemen'in bağımsızlık kazanmasına ilişkin bir açıklamada bulundu.

Yemen'de uluslararası toplum tarafından tanınan hükümetin Başkan Yardımcısı Aidrus ez Zübeydi, ülkenin güneyinin bağımsız olması çağrısında bulundu.

Yemen Başkanlık Konseyi'nde Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen Güney Geçiş Konseyi (GGK) lideri olan Ez Zübeydi, Yemen'de barışın, güneylilerin bağımsızlık çağrılarına kulak verilmesi durumunda sağlanabileceğini söyledi.

Middle East Eye'ın haberine göre, Londra'da İngiliz yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından gazetecilere konuşan Ez Zübeydi, "Güneyin bağımsızlık elde etmesinin çözüm anlamına geldiğini düşünüyoruz."

aidrus-ez-zubeydi-001.jpeg

(GGK lideri Aidrus ez Zübeydi)

İran destekli Husilerle barış görüşmelerini de değerlendiren Ez Zübeydi, taraflar arasında tamamen iki farklı sistem olduğundan dolayı Husilerle ortak paydada buluşmanın zor olacağını belirtti.

Ez Zübeydi "Husilerin ideolojisi, otoritenin Allah'tan geldiğine inanan teolojik bir sistemdir. Biz ise GGK'da, güneyde ve şimdi Başkanlık Konseyi'nde (Yemen hükümeti), otoritenin yukarıdan değil aşağıdan, milletten geldiğine inanıyoruz." diye konuştu.

BAE destekli GGK, uluslararası toplumun tanıdığı hükümetin "Yemenlilerin acılarına çare bulmada yetersiz kaldığını" savunuyor.

Hükümette bir değişim arayışında olan GGK ayrıca güneyi daha iyi temsil edecek isimlerin hükümette yer almasını istiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum