'Güvenli bölge': Bakan Akar ABD ile ortak harekat takvimini açıkladı

'Güvenli bölge': Bakan Akar ABD ile ortak harekat takvimini açıkladı

Milli Savunma Bakanı Akar, Suriye’nin kuzeyinde ABD ile birlikte oluşturulacak güvenli bölge için kurulacak Birleşik Müşterek Harekat Merkezi’nin önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'de "güvenli bölge" oluşturulması konusunda ABD ile varılan mutabakatın iyi bir başlangıç olduğunu söyledi. Akar, Birleşik Müşterek Harekat Merkezi'nin önümüzdeki hafta tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağını açıkladı.

TSK'nın komuta kademesiyle birlikte Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nı ziyaret eden Hulusi Akar, "Çalışmalar kapsamında belirlenen takvim şu ana kadar aksaksız uygulandı. Bundan sonra da aynı şekilde uygulanmasını bekliyoruz. Bunu yakından takip ediyoruz" dedi.

Akar, hava sahasının kontrol ve koordinasyonu ile birçok konuda genel olarak anlaşıldığını vurgularken, "Müttefiklerimizin teröristlerle, YPG ile işbirliği yapmasının bizim açımızdan hiçbir izahı yok. Bunun bir an önce sonlanmasını bekliyoruz" dedi.

'YPG'nin ağır silahları toplanacak'

Milli Savunma Bakanı Akar, Türk ve Amerikan heyetleriyle yapılan toplantılarla ilgili olarak, "TSK'yi temsilen toplantıda bulunan arkadaşlarımız ve ABD'li muhataplarınca PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG'nin bölgeden çıkarılması ve bunların elinde mevcut olduğunu bildiğimiz ağır silahların toplanması konusunda mutabakat sağlandı" ifadelerini kullandı.

Akar, "Buna ilaveten Türk ve ABD Silahlı Kuvvetleri arasında istihbarat değişimi yapılacak. Sonuç olarak bu çalışmalarla evlerini terk eden Suriyeli kardeşlerimizin güven ve huzur içinde bir an önce evlerine dönmelerini sağlayacağız" dedi ve ekledi:

"ABD'lilerle bu faaliyetleri sürdürmek istemekle birlikte herhangi bir şekilde burada ilerlemek mümkün olmadığında Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, TSK olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın da birçok kez ifade ettikleri gibi B planımız da C planımız da var."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.