NATO yenilgi istemiyor: Afganistan'daki yabancı asker sayısı 16 bine çıkacak

NATO yenilgi istemiyor: Afganistan'daki yabancı asker sayısı 16 bine çıkacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan'da 2018 yılı için gerekli olan 16 bin asker sayısına ulaşacaklarını bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan'daki yabancı güçler hakkında "Müttefiklerden daha fazla birlik katkısıyla ilgili vaat ve taahhütler aldık. 2018 yılına girdiğimizde yeterli güce sahip olacağımıza kesinlikle inanıyorum. Halen 13 bin olan birlik düzeyini 16 bine çıkaracağız." dedi.

Uluslararası Güvenlik Forumu'na katılmak üzere Kanada'nın Toronto'ya gelen Stoltenberg, AP'ye konuştu.

Stoltenberg, güçsüzleşen Kabil hükümeti güçlerine yeni destekler vereceklerini söyledi ve hava kuvvetini kurmak için Afgan güvenlik güçlerine yardım ve eğitim vermesine katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Katar ve BAE'den Afganistan'a askeri birlik gönderme taahhüdü

Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) bölgeye birlik göndereceği bilgisini paylaşan Stoltenberg, en iyi yolun ülke insanı tarafından Afganistan'ın istikrara kavuşturulması olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.